Marka tescili ile patent genel olarak aynı şey gibi algılansa dahi tamamen farklı iki kavramdır. Bir ürün ya da hizmeti resmi kütük kayıtlarına geçirerek güvence altına almaya tescil denmektedir. Marka tescil işlemi, söz konusu ürün ve hizmetin tüm kazanım ve haklarını kişi üzerine vermektedir.

Marka Tescili Ve Patent Tescili Arasındaki Farklar Nelerdir?

Patent ne demek sorusunun cevabı ise; buluş, ürün ya da emeğin ilk mucidinin tanınma belgesidir. Patenti alınan ürün, buluş veya emek konusu güvenceye alınarak başkası tarafından kullanılmasını yasaklamaktadır.

Marka tescili ve patent belgesi sahibi olabilmenin en kolay yolu Alkan Patent desteği almaktır. Profesyonel uzman desteği daima güven vermektedir. Marka değerinin korunarak geleceğe taşınması ve firma ömrünün uzatılması için önemli kriterlerdir.

Patent Ne Demek?

Patent, buluş, emek ve ürünü güvence altına alan tanıma belgesidir. Patenti alınan buluşun başkası tarafından kullanımı, üretimi güvence altına alınarak başkaları tarafından kullanılması, satılması gibi durumlarda buluş sahibini korumaktadır. Patent buluşun tüm haklarını ve gelirlerini kişiye teslim etmektedir.

Patent konusu buluş tek kişiye ait olabileceği gibi birden fazla kişinin emek ürünü olabilmektedir. Fikir ve manevi haksızlıkların önüne geçebilmek için düzenlenmektedir. Bu durumda her kişi ayrı ayrı hak sahibi olmaktadır. Patent başvurusu türleri de birden fazladır. Bunlar;

Faydalı Model başvurusu, düşük maliyetli bir belgedir. Buluşun tüm haklarını 10 yıl boyunca kişiye vermektedir.

İncelemeli model başvurusu, en geniş kapsamlı araştırma gerektiren başvuru modelidir. Buluşun daha önceden bir modeli tespit edilirse başvuru geçersiz sayılmaktadır. Hak edilerek kütüğe kaydedilen incelemeli patent belgesi 20 yıl geçerliliğini korumaktadır.

İncelemesiz başvuru modeli ise inceleme işlemi gerektirmektedir. İnceleme işleminden sonra hak edilen incelemesiz patent belgesi 7 yıl süre ile geçerli olmaktadır.

Marka Tescili Ne Demek?

Marka tescili, buluşu gerçekleştikten sonra üretime geçilerek ayırıcı- işaretleyici tüm haklarının korunması anlamı taşımaktadır. Markalaşma süreci ürün ve hizmetlerde çok önemlidir. Marka tescili, ürün ve hizmetin üretim ve satışını sadece kişi ya da kuruma vermektedir.

Markaya ait ürünleri kimse satamaz, üretemez ve kullanamaz, ancak marka tescili, miras yoluyla devredilebilmektedir. Marka tescili konusu, ürün, tasarım, emek, gayrimenkul ya da araç olabilmektedir. Marka tescil başvurusu Online olarak yapılabilmektedir.

Ürüne dair fotoğraflar, kimlik bilgileri, ödeme dekontu, üretimi yapılmamış ise tasarım çizimleri eksiksiz teslim edilmelidir. Vekâletname ile de başvuru yapılabilmektedir. Ayrıca tüzel kişilikler için vergi levhası ve ürün bilgileri istenmektedir.

Marka tescili yapılan ürüne verilen belge 10 yıl boyunca geçerli olmaktadır. Marka tescili belge süresi uzatılabilmektedir. Gerekli bilgi desteği ve marka tescil sürecini doğru işletebilmek için Alkan Patent uzmanlarından alınabilmektedir.

Marka Tescili ve Patent Tescili Arasındaki Farklar Nelerdir?

Marka tescili ve patent arasındaki farklar merak konusu olmaktadır. Marka tescili ve Patent belgesi, Türk Patent Enstitüsü tarafından verilmektedir. Marka Tescili Ve Patent kurumuna başvuru yapılarak iki yıl içinde belge alınması gerekmektedir.

Belge talebine dair evrakın tesliminden sonra hak ediş süreci yani inceleme yapılması gerekmektedir. Belirlenen süre 2 aydır, bu süre içinde eksiklerin tamamlanması gerekmektedir. Aksi halde başvuru iptal edilmektedir. Patent başvurusu iptal edilen emek ya da ürün koruma alamamaktadır.

Ayrıca tüm belgeleri eksiksiz teslim edildiği halde inceleme araştırma talebinde bulunmayanların başvurusu geri alınmaktadır. Bu nedenle araştırma raporu ihmal edilmemelidir. İnceleme raporu sonuçlarına göre işlemler yürütülmektedir. Marka tescili ve patent tamamen farklı kavramlar olarak işletilmektedir. Marka tescili ve Patent Arasındaki farklar;

  • Marka tescili ticari olarak üretimi yapılan ürün ve hizmeti koruyan sistemdir.
  • Patent ise; buluş- icat yapan kişi ya da kişileri korumaktadır.
  • Marka tescili başvurusu vekaleten de yapılabilmektedir.
  • Miras yoluyla varislere geçebilmektedir.
  • Patent başvurusu incelemeli, incelemesiz ve faydalı ürün gibi çeşitli şekillerde yapılabilmektedir.
  • Geçerlilik süreleri de farklıdır.

Tescil Ne Demek?

Ticari olarak gelir getirmesi söz konusu olan emek, ürün ya da hizmetin yasa kapsamında güvenceye alınmasına tescil denmektedir. Marka Tescili ve Patent belgeleri olarak bilinen bu belgeler kütüğe kayıtlanarak üçüncü kişilere karşı güvence altına alınmaktadır. Bu da buluşu kimse kullanamaz, ürünün üretim ve satışını marka sahibi haricinde kimse yapamaz anlamı taşımaktadır.

Tescil sözlük anlamı kayda geçirmek, güvenceye almak demektir. Markanız ya da buluşunuz ne olursa olsun güvenceye alabilir, üçüncü kişilere karşı koruma sağlayabilirsiniz. Bunu yapabilmek için günün her saati Alkan Patent ile iletişim kurarak destek alabilirsiniz.

Marka Tescili ve Patent Belgesi Geçerlilik Süreleri

Biri yani Patent buluş ve icat koruması iken marka tescili, üretim ve ürünü korumaktadır. Bu da 2 kavram arasındaki farkı göstermektedir. Markaları marka tescili, buluşları ise Patent belgesi korumaktadır. Alkan patent aracılığıyla marka değerinizi koruyabilir, profesyonel destek alabilirsiniz.

Bu sayede hem psikolojik olarak kendinizi güvende hissedebilir hem de buluş ve tasarımlarınızın yetkiniz dışında kullanımını yasaklayabilirsiniz. Alkan Patent uzun yıllardan bu güne profesyonel hizmetleriyle tanınan bir markadır. Yasalar çerçevesinde tüm haklarınız markanız ve buluşunuz üzerinde hak sahipliğinizi tescilleyebileceğiniz yolda en büyük desteğiniz olacaktır.

Marka tescili geçerlilik süresi 10 yıl olarak bilinmektedir. Patent tescil belgesi ise 7 yıl ile 20 yıl arasında geçerliliğini korumaktadır. Patent tescil süreleri incelemeli, incelemesiz ve faydalı model durumuna göre farklı sürelerde geçerli sayılmaktadır.

Alkan Patent

Alkanlar Group adıyla ticari faaliyetlerini yürüten profesyonel destek kuruluşudur. Alkan patent profesyonellerinden alacağınız hizmetler arasında;

  • Tasarım tescili,
  • Marka tescil işlemleri,
  • Patent tescili,
  • İtiraz ve marka takibi işlemlerinizi yapabilirsiniz.
  • Yurtiçi ve Yurtdışı Patent tescil işlemleri,

Coğrafi işaret tescillerinizi yapabileceği gibi hizmetler bulunmaktadır. Güvenle alacağınız hizmetler dahilinde yasal süreçler ve evraklarda eksiklik iptal gibi durumlarla uğraşmadan işlem yapabilirsiniz. Hem de süreçlerle ürün ve buluşlarınızı güvenceye alabilirsiniz. Marka tescili ile Patent tescili belgesi geçerlilik süreleri farklıdır.

Bu durum gereken süreçleri doğru değerlendirerek uzatılabilmektedir. Sizin için eksiksiz takip yaparak markanız ve buluşunuzu güvenceye alabilecek olan Alkan Patent desteği olacaktır. Bulunduğunuz yerden iletişim kurarak gereken bilgileri vererek hizmet alabilirsiniz.

Patent İşlemleri Süreci Nasıl Çalışır?

Patent işlemlerini güvenli ve eksiksiz yürütebilmek için destek alınması en doğru yol olarak bilinmektedir. Bu konuda en yakın adres Alkan Patent olarak 7/24 çalışmaktadır. Mal veya hizmetlerde güven belgesi olarak bilinen işlemler kolaylıkla yürütülebilmektedir.

Patent ve faydalı model belgesi alabilmek için inceleme süreci çok önemlidir. Daha önceden varlığı tespit edilen mal ve hizmet patent belgesi alamamaktadır. Başvuru yapabilmek için gerekli belgeler;

  • Başvuru dilekçesi,
  • Tarifname,
  • İstekler,
  • Buluşa dair özet,
  • Türk Patent ve Marka Kurumu’na yapılan ödeme dekontu,
  • Teknik resimler gibi belgeler eksiksiz teslim edilerek araştırma talebinde bulunulmalıdır.